Expo 2020 Dubai
Expo 2020 Dubai
01.10.2021 - 31.03.2022
Expoziţia Mondială la Dubai (Emiratele Arabe Unite)
Până la începerea expoziției au rămas zile: 0
(CIE "MOLDEXPO" SA)
Despre Expoziţiile Mondiale

1. Despre Expoziţiile Mondiale

Expoziţia Mondială (World Expo) este al treilea dintre cele mai mari evenimente din lume cu impact economic, social şi cultural, după FIFA World Cup şi Jocurile Olimpice.

Expoziţiile Mondiale sub egida Biroului Internaţional de Expoziţii (BIE) reprezintă un vector important in promovarea valorilor naţionale la un nivel global, fiind de asemenea o oportunitate pentru schimburile culturale, economice, ştiinţifice şi tehnice dintre ţările lumii. De menţionat că Expoziţiile Mondiale se desfăşoară la un interval de cinci ani şi durează de regulă şase luni. Acestea îşi trag inceputul de la ,,Marea Expoziţie Industrială a Tuturor Naţiunilor” din 1851 de la Londra.

Este indubitabil faptul că Expoziţiile Mondiale nu sunt doar spaţii de expunere a realizărilor din domeniile economic şi ştiinţific, ci şi Foruri Culturale Internaţionale, care stimulează toate naţiunile să-şi prezinte tradiţiile şi valorile spirituale. Este o posibilitate rară de unificare a unei multitudini de culturi, tradiţii şi specific naţional, rezumate într-un singur eveniment.

Expoziţiile Mondiale reprezintă un spațiu propice pentru prezentarea celor mai originale idei provenite din lumea întreagă, care au menirea de a consolida relaţiile dintre naţiuni. Una dintre atracțiile principale ale Expoziţiilor Mondiale sunt pavilioanele naţionale cu un design original şi un stil specific, construite de Participanţi

2. Despre EXPO 2020 DUBAI

  • Perioada: 20 octombrie 2020 - 10 aprilie 2021
  • Suprafața 4,4 km.p (2 km.p. teritoriul expozițional + 2,4 km.p. spațiul complementar).
  • Cazare: apartamente și hotele, logistica, depozite, parcuri publice și centre comerciale);
  • 25 mln vizitatori dintre care 70% de peste hotarele țării;
  • Suprafața pavilioanelor expoziționale ale participanților 250 m.p.-4200 m.p.;
  • Expoziția nu a fost găzduită pînă acum de nici o țară din Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est sau Africa.